Veelgestelde vragen:

Indien je de gebruiksaanwijzing volgt tijdens de afname en deze niet eerder dan de aangegeven incubatietijd afneemt, is de uitslag die je van ons ontvangt, zeer betrouwbaar. Wij werken voor het verkrijgen van een betrouwbare uitslag met een ISO geaccrediteerd laboratorium die de afgenomen materialen onderzoekt. De betrouwbaarheid van de uitslagen is gelijk aan de betrouwbaarheid van de uitslagen die je zou ontvangen van je huisarts of GGD.

Mensen uit risicogroepen kunnen in aanmerking komen voor een consult/ test bij de GGD. Wil of mag je niet (meer) naar de GGD? Iedereen mag, anoniem, een test bestellen bij ons. Ook dan heb je dus, snel, een betrouwbare uitslag.
De uitslag kan je binnen 4 werkdagen na aankomst van het materiaal in het laboratorium verwachten.
De uitslag kun je inzien door in te loggen op de website met je eigen code en wachtwoord.
Behandeling is vaak heel eenvoudig, maar niet mogelijk bij ons. Als uit de test komt dat je chlamydia hebt, is een behandeling noodzakelijk. Je krijgt dan een recept voor antibiotica. Als uit de test komt dat je gonorroe hebt, is ook behandeling noodzakelijk. Je wordt dan behandeld door middel van een eenmalige spuit. In principe hoef je je nadat je behandeld bent je niet opnieuw te laten testen. Indien je dit toch wenst, kan dit vanaf 8 weken na de behandeling. Bij een positieve uitslag vragen we je om contact op te nemen met je huisarts. Dit is voor veel mensen de eerstelijns zorgverlener. Het kan voorkomen dat je liever niet naar de huisarts toe wil.

Mensen uit risicogroepen kunnen in aanmerking komen voor een consult bij de GGD. Risicogroepen zijn bv. mannen die seks hebben met mannen, mensen afkomstig uit een soa-endemisch gebied (of een partner uit deze gebieden), mensen met soa-gerelateerde klachten, mensen die gewaarschuwd zijn voor een soa of slachtoffers van seksueel geweld. Neem dan contact op met jouw regionale GGD om te zien wat ze voor je kunnen doen.
Ja dat kan. Ongesteld zijn beïnvloed de uitslag van je test niet. Verwijder wel een ingebrachte tampon voorafgaand aan de afname.
Ja je kan je pakket laten bezorgen bij een PostNL afhaallocatie. Bij het plaatsen van je bestelling kun je jouw pakket laten bezorgen op een PostNL locatie bij jou in de buurt. Je klikt op de PostNL link, vult je postcode in en selecteert waar je je pakket wilt afhalen. De gegevens van de door jouw geselecteerde locatie neem je over in de order. Wij versturen je pakket naar de PostNl afhaallocatie. Voor deze service vragen wij 6,00 euro. Let op voor het afhalen van je pakket bij een afhaallocatie van PostNL vraagt de baliemedewerker om je legitimatie; de naam die je opgeeft bij het plaatsen van je order moet dan ook overeenkomen met de gegevens op je legitimatiebewijs.
Ja dat kan, onze testen zijn heel gevoelig.
In principe is nacontrole niet nodig. Mocht je dit toch graag willen, wacht dan 6-8 weken na het innemen van de medicatie.
Je kunt ons bereiken via mail of per telefoon. Zie de pagina ‘contact’ voor onze gegevens of scroll even naar beneden.
Wij weten dat anonimiteit voor onze klanten heel belangrijk is. Wij streven er dan ook naar alles zo discreet mogelijk aan te bieden. De pakketten worden blanco verzonden. We vragen de minimaal vereiste gegevens: je naam, geboortedatum, geslacht, adres, e-mailadres of telefoonnummer. Meer hoeven we niet te weten.
Je kunt de test gewoon gebruiken en in het buisje doen. Het afgebroken stukje kun je weggooien en het stuk dat nodig is voor de test kun je met de vinger uit de vagina halen.
Ja, zwangerschap heeft geen invloed op de test.
Wanneer de uitslag van de test positief is en je een SOA hebt, is het verstandig je te laten behandelen. Je kunt je uitslag dan downloaden van de website en meenemen naar je consult bij de hulpverlener van je keuze.

SOA zijn erg besmettelijk dus is het waarschuwen van je seks-partner erg belangrijk. Daarnaast merk je zelf niet altijd direct dat je chlamydia of gonorroe hebt door het uitblijven van klachten. Dit kan op termijn ernstige gevolgen hebben.

Je kunt natuurlijk zelf je partner waarschuwen. Kun of wil je dat niet? Dan kun je gebruiken van www.partnerwaarschuwing.nl . Bij een positieve uitslag ontvang je van ons een code die je op deze website kunt invoeren en zo kun je, anoniem, per e-mail of sms je sekspartners inlichten.

Mensen die zijn gewaarschuwd voor een SOA kunnen altijd gratis bij de GGD terecht kan. Uiteraard kan je partner zich ook, anoniem, via ons laten testen.
SOA kan niet alleen door penetratie overgedragen worden, maar ook door direct contact met de slijmvliezen van keel, vagina, plasbuis of anus. Denk bijvoorbeeld aan het aanraken van die slijmvliezen met vingers en/of speeltjes. Kijk voor meer informatie bij de verschillende soorten testen in onze webshop.
Mail of bel ons! Via mail proberen we direct te reageren, maar uiterlijk binnen een paar uur. Indien u na 16u mailt, kan het dat u de volgende dag een reactie ontvangt.

Adres

Gaetano Martinolaan 85, 6202 AZ
Maastricht, Nederland

Contact

088-0049150 - Office
info@ease-zeker.nl

Postbus

Postbus 5800
Maastricht, Nederland

Ease is Powered by

GRATIS INCUBATIETIJDCALCULATOR

Iedere SOA heeft zijn eigen incubatietijd. Wij testen op chlamydia en gonorroe. Deze kun je betrouwbaar testen vanaf 2 weken na het laatste onveilige seksueel contact. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze incubatietijdcalculator. Voor het testen bij een vrouw op chlamydia en gonorroe wordt een swab afgenomen van keel, vagina of anus. Voor het testen bij een man op chlamydia en gonorroe wordt een swab afgenomen van keel of anus. Bij de penis is dit door middel van urine.

Naar Calculator
Bel Ons: 088-0049150